HTML

letöltés.jpeg

Mit is jelent a sport?

Számodra is elengedhetetlen a sport, hiszen egészségesebbnek érzed magad, jobb a közérzeted egy edzés után. Középiskolás koromban imádtam a tesi órákat, és én egy pár osztálytársammal ellenben mindig lefutottam a kötelező reggeli köröket. Akkor még könnyebben mentek a felülések, fekvőtámaszok és minden más gyakorlat. Négy-öt év elteltével már kevésbé mennek olyan könnyedén... ugye értitek hogy miről is beszélek? :-) Szerencsésnek mondhatom magam, mert nekem sohasem kellett odafigyelnem arra hogy mit és mikor eszem, nekem ezt a genetika intézte így. Bár sokszor elgondolkozom azon, hogy meg kellene látogatnom egy konditermet, mert előbb utóbb rajtam is meglátszódnak majd a "sportmentes élet" jelei. Ki szeretne feszes izmok helyett fonnyadt, integetős karokat ?!? én sem...

Ha valaki nem edz gyakori rendszerességgel több évig, és hirtelen elkezdi, ne várjon olyan csodákat, hogy 1-2 hét múlva majd szemmel láthatóan izmok nőnek ki a karján és a hasán... :-) 

dieta_8.jpeg

 

A sport célja lehet testedzés, eredmény elérése, a képességek fejlesztése, szórakozás, vagy ezeknek a kombinációja. A 15.század közepe táján fordul elő először „szórakozás, időtöltés” értelemben. A 16.században már különféle játékok játszására alkalmazták, de főleg a szabadban végzett szabadidős tevékenységekre.

A környezetemben mindenki fut. A futás kikapcsolódást nyújt, javítja az ember állóképességét, jó "szíverősítő", és segít elérni az ideális testsúlyt is.

Inkább lassabban..

Gyakori hiba kezdőknél, hogy túl gyorsan akarnak futni. Inkább lassabban fuss, és az időtartamot növeld fokozatosan, ne pedig a sebességet. A rendszeres futás önmagától is eredményezni fogja a tempó növekedését. Na de miért is kezd el valaki futni? Mi az ami olyan vonzó lehet a futásban?

  • ez a legegyszerűbb és legkönnyebben gyakorolható mozgásforma,
  • a legtöbb sport alapja,
  • nemtől és kortól függetlenül elkezdhető,
  • nem kell bérletre és drága felszerelésekre költeni, elég „csak” egy jó futócipőt beszerezni,
  • kiválóan alkalmas fogyásra, alakformálásra
  • nincs szükség hóra vagy tengerpartra, ahhoz hogy fussunk, és még hosszan sorolhatnánk a meggyőző érveket.

Ez úton szeretnék gratulálni az olimpikonoknak a 8 hazahozott aranyért, és a többi éremért, pontszerző helyért!!

Szép munka volt!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyhaj.blog.hu/api/trackback/id/tr884719945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása