HTML

A kínaiak a teáról azt tartották, hogy ápolja és meghosszabbítja az életet, ezért eleinte orvosság gyanánt itták.

Őszintén szólva kisgyermekként nem szerettem a teát, nekem mindig a "kórházas" tea lebegett a szemem előtt, ami mint tudjuk nem a legfinomabb... :-) De később ahogy idősebb lettem egyre jobban megszerettem, nem pusztán az íze, inkább a hatása miatt. Mindenki elő tudja állítani a számára legfinomabb teát, ez csak típus és jó sok méz kérdése. :-)

tea03.jpeg

A teát a véletlennek köszönhetjük a legenda szerint... hatással van kedélyünkre, gondolkodásunkra, eltünteti a rossz gondolatokat, szó szerint megtisztít. Természetessé teszi létünket, megszünteti a mindennapi megfelelés és akarás görcsét, visszaszoktat a természetes, finom ízekhez.
Az én személyes kedvencem a rooibos mézes tea és a fehér tea. Az előbbi tea azért nagyon fontos, mert antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja a szervezet öregedési folyamatait. Valamint reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este pedig nyugtató hatása van. Az íze pedig...hmmm :-) nem lehet szavakba önteni.

Másik nagy kedvencem a fehér tea. Mint ahogy a fentiekben azt már leírtam ez a tea is nagyon gazdag anti-oxidánsokban, amely az öregedésért felelős szabad gyököket közömbösíti. A bőrszöveteket védelmezi, és ami FONTOS... Csajok!!!! Véd a káros napsugarakkal szemben, regenerálja a napozás hatásainak kitett bőrt.. :-) Szóval egy hosszú strandos napozás után igyatok meg egy meleg fehér teát!

Az én kedvenc " tea lelő helyem" Szolnokon:  Nosztalgia nevű kávézó és teázó egyben. Nagyon ajánlom mindenkinek aki minőségi teát vagy kávét szeretne inni! A legjobb az, hogy elvitelre is van teájuk, amire minden információt ráírnak készségesen amit feltétlenül tudnod kell. 

Még ami nagyon fontos, ha teafa leveleket veszel és nem teafiltert, akkor az áztatásra ügyelj! Általában annyit irnak az ilyen teafa leveles zacskókra, hogy áztatás, és vízhőfok. (Pl. Áztatás: 3-5 perc, Vízhőfok: 65-75 celsius) Fontos továbbá, hogy ezeket a növényeket, leveleket nem szabad fémmel leszűrni, helyette textilből készült szűrővel kell.

Vizet rakunk fel forrni, majd felforralás után a főzőedényt a tűzről levéve hagyjuk lehűlni, így a víz...

  •  2-3 percen belül 9o-95°C-ra,
  •  5-7 perc múlva 8o-85°C-ra,
  • 10 perc múlva 65-7o°C-ra hűl le.

 

fotó.PNG

 

Egészségetekre ,-)

Szép napot kívánok mindenkinek! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyhaj.blog.hu/api/trackback/id/tr544703059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása